Frank Bonderøven


Download Frank Bonderøven PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get Frank Bonderøven book now. This website allows unlimited access to, at the time of writing, more than 1.5 million titles, including hundreds of thousands of titles in various foreign languages.

Download

Read Online

John Gabriel Borkman


John Gabriel Borkman

Author: Henrik Ibsen

language: en

Publisher: Faber & Faber

Release Date: 2010-10-21

4.00 of 5Download

Read Online

John Gabriel Borkman, wealthy, powerful, revered, sacrificed love for success and was handsomely rewarded. Now, disgraced and destitute after financial scandal and a jail sentence, he paces out each day alone, planning his comeback. Downstairs, his wife, Gunhild, lives a parallel existence, plotting for their son to restore the family's reputation. But with the arrival of Gunhild's twin sister Ella, the woman whose love Borkman gave away, the claustrophobic stasis is shattered once and for all.

I odödliga odlares sällskap : Livsläxor och botaniska tricks pdf


I odödliga odlares sällskap : Livsläxor och botaniska tricks pdf

Author: Elin Unnes

language: sv

Publisher: Natur & Kultur

Release Date: 2018-04-03

4.00 of 5Download

Read Online

Inom odlingsvärlden fnns några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande galenpannor som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor. Jag gillar att tänka på dem som ungar på en skolgård, olika smågäng som då och då smälter ihop för att sen delas upp igen. Ibland uppstår käbbel, men egentligen har de alla sammamål: att växa och odla, tillsammans, parallellt, med världen och naturen omkring dem. Odlarna är en personlig berättelse om några av världens mest bohemiska, enastående odlare och deras livsöden. En sorts hemlig historia, som bara syns utifrån, i efterhand, men även en odyssé genom grönsaksland och blomsterrabatter, ett axplock av all den kunskap som världens mest enastående trädgårdsmästare har att lära oss: odla strandkål som Derek Jarman och squash som Masanobu Fukuoka, skapa trädgårdsrum som Vita Sackville-West och bind buketter som Constance Spry. Det är både en sorts antologi över de poetiska underverk som människan och naturen kan åstadkomma tillsammans och en konkret odlingsbok: en sorts best of trädgård med tips och kunskap hämtade från odlare i den bohemiskaeliten. Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The Secret Gardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016).

I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks


I odödliga odlares sällskap : livsläxor och botaniska tricks

Author: Elin Unnes

language: sv

Publisher: Natur & Kultur

Release Date: 2018-04-03

4.00 of 5Download

Read Online

Inom odlingsvärlden fnns några av de knäppaste, roligaste, vildaste och mest inspirerande galenpannor som du någonsin kommer träffa. Världens mest visionära trädgårdsmästare är allt från aristokrater och detroniserade prinsessor till rättshaverister och eremiter i grottor. Jag gillar att tänka på dem som ungar på en skolgård, olika smågäng som då och då smälter ihop för att sen delas upp igen. Ibland uppstår käbbel, men egentligen har de alla sammamål: att växa och odla, tillsammans, parallellt, med världen och naturen omkring dem. Odlarna är en personlig berättelse om några av världens mest bohemiska, enastående odlare och deras livsöden. En sorts hemlig historia, som bara syns utifrån, i efterhand, men även en odyssé genom grönsaksland och blomsterrabatter, ett axplock av all den kunskap som världens mest enastående trädgårdsmästare har att lära oss: odla strandkål som Derek Jarman och squash som Masanobu Fukuoka, skapa trädgårdsrum som Vita Sackville-West och bind buketter som Constance Spry. Det är både en sorts antologi över de poetiska underverk som människan och naturen kan åstadkomma tillsammans och en konkret odlingsbok: en sorts best of trädgård med tips och kunskap hämtade från odlare i den bohemiskaeliten. Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de mycket hyllade böckerna The Secret Gardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). EPUB3: Fixed format